dimarts, 9 de desembre del 2014

6. JORNADA TÈCNICA

Els sòls i les decisions en la plantació de vinya

No fa massa es va publicar a internet una jornada tècnica sobre els sòls i les decisions en la plantació de la vinya. Se’n han fet i se’n faran vàries d’iguals a diferents poblacions on la vinya és protagonista com per exemple Montblanc, Aiguamúrcia o Sant Jaume dels Domenys.

La jornada de Montblanc era l’única que es realitzava abans de la presentació del TREC. Es feia el dilluns 1 de desembre d’enguany, en hores lectives. Em va acompanyar un membre de la família que també va participar-hi ja que ens influïa per igual. Per una banda ho necessitàvem pel TREC i per l’altre aprendre més sobre com dur a terme el que ja havíem iniciat, la reestructuració de la finca.

La jornada estava pensada per conèixer el sòl i la vinya conscienciant d’aquesta forma a la gent perquè no plantés sense saber que s’hi jugaven realment: la correcta producció de la nostra vinya durant els pròxims 20 anys.

El programa constava de quatre actes. El primer era conèixer el sòl i ens explicaven com interpretar els mapes de sòls i la presa de mostres. En el segon, vam veure els paràmetres d’una analítica de sòls i saber-los interpretar com en l’anterior xerrada. El tercer tractava de la presa de decisions sobre la preparació i millores del sòl, portaempelts i varietats. En l’últim acte ens vam desplaçar al camp i vam veure com s’obria una cala al terra i la interpretació del seu perfil. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada