L’objectiu
del treball era conèixer com reestructurar una finca agrícola i dissenyar un
procés per etapes. Tal com he explicat a la introducció, dur-ho a terme
comporta assumir un elevat cost econòmic i buscar assessorament per tal
d’adquirir coneixements sobre les particularitats de la finca en concret
que ajudin a fer rendible l’esforç.
Sempre
m’ha agradat dissenyar, pensar com seria una finca perfecta. La perfecció no
existeix però mica en mica t’hi pots apropar. Aquest treball m’ha servit per
introduir-me en el món de la viticultura, una professió que en els darrers anys
ha agafat una consistència diferent i a la que segurament m’acabaré dedicant.
Durant l’elaboració d’aquest projecte, el contacte amb persones properes al món
de la vinya m’ha fet adonar de les diferències entre les formes de treballar
actuals i les de fa no tants anys. Ara es necessita més planificació, més
coneixements teòrics, bàsicament perquè és un món que s’ha complicat molt i ja
no pot abastar tot el procés una mateixa persona: gestionar, treballar,...
Va
ser difícil l’inici, ja que la recerca d’informació no va ser senzilla. A
internet només trobava apartats o molt generals o massa específics. Em vaig
posar en contacte amb l’actual rabasser de la finca, que és el que ha iniciat
el procés de reestructuració. També vaig parlar amb el meu avi, actual
propietari de la finca i el qui més la coneix. La font d’informació que m’ha
ajudat més van ser els documents de viticultura facilitats per la facultat
d’enologia de la URV.
M’ha
motivat també el fet que la reestructuració d’aquesta finca és un projecte real
que ja hem començat a realitzar, i que ara ja en coneixem una mica millor el
camí a seguir per aconseguir que en el futur es recuperi la productivitat de la
vinya i s’aconsegueixi una bona qualitat.
És
un procés a finalitzar a mig termini, i que un cop controlat potser permetrà
pensar en altres feines possibles, com poden ser l’elaboració del propi vi, tal
com es feia abans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada